Saturday, January 19, 2013

Mahnit Audi, prezanton teknologjinë e dritave që ndryshojnë sipas drejtimit

Audi zbulon dritat "tufë" që të kthehet mbrapa e makinave në një ekran që ndryshon drejtimin e automjetit. Audi ka zbuluar tashmë teknologjimë e makinës të lehta që mund të bëjë pasme të makinës tregojnë modele me shkëlqim për shoferët e tjerë. Ky lloj i "tufë" drita është e përbërë nga mijëra drita të vogla të kuqe që mbulojnë tërë gjerësinë dhe ndikojnë në lëvizjen e makinës. Ekranet janë përdorur për të treguar për shoferët e tjerë atë shoferi është bërë. Kur shoferi kthehet në timon për të majtë apo në të djathtë e dritave të kuqe të lëvizin në drejtim timon është kthyer. Kur shpejtësia e automjeteve rritet dritat edhe më të shpejtë të rriten dhe rrjedhën e të gjithë sipërfaqen. Dhe kur frenon shofer, pastaj pikat ose dritat ngadalshëm dhe rrjedhin përpara në portobagazh.