Tuesday, March 19, 2013

Djaloshi 11 vjeç (135 cm) që po mahnitë botën e basketbollit (video)

11 vjeçari, Julian Newman, i gjatë vetëm 135 centimetra, mirëpo kjo nuk e pengon të luaj me basketbollistë 6- vjeç më të vjetër së ai. Julian është nga Orlando dhe shkon në klasën e pestë, ndërsa njohuritë e tij për basketboll janë impresive. Edhe pse është shumë më i ri se bashkëlojtarët e tij dhe rivalët, kjo nuk e pengon që të dominoj në parket. Në Florida është asistuesi i tretë në ligë me 11.5 asistime për ndeshje, kurse në nivelin nacional është i 19. Derisa ka luajtur për klasën e tij, në një ndeshje për tri periudha ka arritur të shënoj 91 pikë, kështu që më pas kanë vendosur që ai të luaj me basketbollistë me të rritur se ai. Kënaquni me magjitë e gjenisë, Julian Newman