Tuesday, March 19, 2013

Poçi më vjetër punon tashmë 111 vjet

Poçi më i vjetër në botë punon tashmë 111 vjet, ndërsa e ka edhe klubin e vet të fansave me mijëra anëtarë si dhe uebfaqen e vet. Poçi është lidhur me rrymë qysh në vitin 1901, ndërsa vendi krenar në të cilin gjendet është stacioni i zjarrfikësve në Livermor të Kalifornisë. Poçin e ka dizajnuar Adolphe Chailet, i cili ka garuar së bashku me Thomas Edisonin se cili prej tyre do ta bënte poçin më të mirë në botë, dhe pastaj ia ka dhuruar stacionit të zjarrfikësve.