Tuesday, March 19, 2013

Touareg sjell modelin e ri, vetëm për bor

Kompania e makinave Wolsvangen ka zgjeruar aktivitetin e produkteve të saj. Në vendet skandinave është prezantuar një model i ri i kësaj makine, i përshtatur vetëm për zonat me borë. Inxhinierët suedezë e kanë quajtur këtë model Snoureg. Makina ka motor dhe dizajn të njëjtë me modelin Tuarg, por është përshtatur për borë duke i zëvendësuar me rrotat me zinxhir. Makina ka një motor torbodiezel 4.2 litra TDI V8. Ky model mund të udhëtojë me një shpejtësi prej 64 kilometrash në orë. Kjo shpejtësi quhet relativisht e shpejt, duke e krahasuar me mjetet e tjera të transportit në borë.