Sunday, April 21, 2013

Foto që tronditi botën. Pse qau prijësi i fisit Raoni!? (FOTO)

images (1)_25Kur vlera e qenies njerëzore dhe vetë jeta e tij, vlerësohet me zero!
Ndërsa gjithë televizionet e botës dhe mediat elektronike paraqesin VIP-at, duke i prezantuar ato se si dashurohen, si e jetojnë jetën e tyre, si mbyten në luks, Udhëheqësi i një fisit Kayapo në Brazil, dëgjon lajmin më të hidhur në jetën e tij:
Presidentja e Brazilit, Dilma, sapo firmosi miratimin e ndërtimit të e njërës prej tre hidrocentraleve më të mëdhenj një botë.
Ky miratim, është njëkohësisht dhe firmosja e vdekjes së të gjitha fiseve që jetojnë në brigjet e lumit, pasi hidrocentrali do ë zaptoj 988.421 dynymë pyll. Më shumë se 40.00 vendës duhet të braktisnin territoret dhe të strehohen diku ku und të mbijetojnë. Shkatërrimi i natyrës, prerja e pyjeve dhe zhdukja e mijëra bimëve, kafshëve dhe specieve të tjera në rajon konsiderohen i fakt i kryer.
Ne e dimë se një foto e thjeshtë është ekuivalente e një mijë fjalëve kjo tregon se çmimi që duhet të paguhet për “cilësinë e jetës” të ashtuquajtura “kushte moderne të rehatshme”. Nuk ka asnjë vend në botë për ata që jetojnë ndryshe. Çdo gjë duhet të rrafshohet, të gjithë në emër të globalizimit duhet të humbasin identitetin e vet dhe mënyrën e jetesës.
Nëse kjo ju zemëron, atëherë ju ftoj ta shpërndani këtë mesazh me gjithë miqtë, të njohurit dhe të afërmit tuaj.