Monday, April 22, 2013

Motori më i shpejtë dhe më i shtrenjtë në botë (VIDEO)


Amatoret e shpejtësisë se madhe me siguri kane dëgjuar te flitet për Dodge Tamahawk-un. Ky mjet është ndërmjet makinës dhe motorit, pra është një “ndërthurje e pasionit dhe ekstremit.” Për here te pare ai është paraqitur ne Sallonin e Detroit-it ne vitin 2003 si motori me i shtrenjte ne bote, por janë shitur thuajse vetëm dhjete ekzemplare. Shifrat qe jepen per te ne fakt kalojnë çdo ligj te natyrës, te paktën për një motor. Dodge Tamahawk ecën me 500km/h dhe mund te kaloje nga 0 ne 100km/h për 2 sekonda. Një rekord ky! Përveç shpejtësisë ai mbahet edhe si motori me i shtrenjte ne bote duke arritur shifrën prej 422.000 eurosh. Megjithatë duhet thënë se ky motor ende fatkeqësisht nuk mund te ngitet ne rruge.