Thursday, March 7, 2013

Absurde: U përdhunua nga njerku, gjykata dënon të miturën me 100 goditje me kamxhik

vajza-dhune-300x187[1]Një vendim absurd vjen nga një gjykatë në Maldive ku një 15 vjecare është dënuar me 100 goditje kamxhiku dhe 8 muaj arrest shtëpie pasi pranoi se njërku I saj e kishte përdhunuar. Kështu mediat e huaja raportojnë se vajza banonte në ishullin Feydhoo dhe për vite me radhë ka duruar dhunën psikologjike dhe fizike. Edhe nëna e saj ishte në dijeni të situatës por jo vetëm që nuk e kishte denoncuar bashkëshortin e saj por kishte thurur edhe një plan për të fshehur shtatzaninë e vajzës së saj të mitur.
Kështu fillimisht ajo e hoqi nga shkolla për të mos iu dukur barku që filloi ti rritej dhe pasi fëmija lindi ata e vranë dhe e varrosën atë në kopështin e shtëpisë.