Sunday, June 23, 2013

Kinë, djali me bisht te vertete !


Një djalë 7-muajsh kinez ka lindur me një bisht rreth 7 centimetra dhe nëna e tij i lutet doktorëve të ndihmojnë vogëlushin për të rregulluar këtë çrregullim që njihet si “spina bifida”. “I kemi kërkuar kirurgëve që ta heqin këtë bisht, por na kanë thënë që nuk është kaq e lehtë”, shprehet nëna e djalit. Doktori Huang Chuanping shpjegoi: “Nëse e presim, bishti do të rritet sërish. Duhet rregulluar shtylla kurrizore në mënyrë që të ndërpresim rritjen e bishtit.” Djali i vogel e leviz bishtin  sa  majtas djathtas ne menyre te kontrolluar , kjo do te thote qe eshte i lidhur me trurin. Sh ok ni  vi dj on me poste se si e leviz bishtin vogelushi.