Wednesday, June 19, 2013

Qysh Me Gjet Passwordin e Wirelessit Ne Me Pak Se 5 Minuta?

qysh-me-gjet-passwordin-e-wirelessit-ne-me-pak-se-5-minutaPerdorimi i WEP per sigurimin e rrjetit tuaj wireless nuk preferohet pasi qe eshte shume lehte qe te gjindet passwordi juaj. Ne kete artikull do te ju tregojme se sa me te vertete eshte jo e sigurte WEP, dhe si mund te gjindet passwordi juaj nga dikush per me pak se 5 minuta.
KujdesKy artikull ka qellim vetedijesimin tuaj per konfigurimin e routerit tuaj te wirelessit pasi qe me WEP nuk jeni te sigurte. Thyerja dhe perdorimi i rrjetit te huaj cilesohet si akt kriminel dhe denohet me ligj. Ne nuk marrim pergjegjesi nese kete mesim e perdorni per ceshtje ilegale.
Se pari duhet te keni nje bootable DVD te Backtrack5. Nese nuk e keni atehere shkarkoni Backtrack5 nga ketu: http://www.backtrack-linux.org/downloads/ dhe me pas krijoni bootable DVD.
Pasi ta keni krijuar, vendosni DVDn dhe ristartoni kompjuterin tuaj.