Monday, June 17, 2013

Futbollisti që kushton vetëm 1 euro

Cedrick është një mesfushor 21 vjeçar i lindur në Kinshasa, me kombësi kongoleze, i cili u transferua në Spanjë në moshën 12 vjeçare dhe u rrit në Salamanca.
Brenda pak kohësh ai u ble nga ekipi i futbollit Atletico Madrid për shifra shumë të ulëta, duke qenë se ishte shumë i ri dhe me ngjyrë, ku më tej luajti edhe në një skuadër të parë për kompeticionin e Coppa del Re, para se të shkonte te Numancia.
Tashmë pas lojës në kompeticionin ndërkombëtar Under 20 të Kongos, është Real Betis ekipi që ka përfituar nga aftësitë e tij, i cili në nivel kontraktor kushtoi vetëm 1.21 euro, shifër e nevojshme vetëm për klauzolën e regjistrimit, citon noa.
Këto shifra vendosen për disa lojtarë të nivelit të dytë, por në rastin e Cedrick i cili ka fituar disa përvoja, është e domosdoshme një ujdi, pasi praktikisht ai nuk paguhet fare.