Tuesday, February 26, 2013

Bimë mishngrënëse që gjuan dhe gëlltit minj! (Video)

miuu 300x225 Bimë mishngrënëse që gjuan dhe gëlltit minj! (Video) Ka bërë xhiron e botës duke befasuar miliona shikues, videoja që tregon kurthin e një bime ndaj miut! Duket si një skenar filmi fantastikoshkencor, por në realitet ekziston një bimë mishngrënëse e cila “gëlltit” deri dhe minj. Ka aftësi të tresë deri dhe dhëmbët dhe kockat e tij! Bima mbanë emrin shkencor “Nepenthes spathulata”, mbinë në Iava dhe në Sumatra. Trupi i saj arrin deri në 5 m gjatësi. Bima i gënjen kafshët dhe kur ata hyjnë në “lulen” e saj, izolohen aty dhe të vdesin nga lodhja dhe të “zhbëhen” në vijim nga substancat tretëse të bimës. Për më shumë mister në videon në vijim: