Sunday, February 24, 2013

Ja si duken bakteriet në telefonin tuaj! (Foto)

bakterie1 Ja si duken bakteret në telefonin tuaj! (Foto) Studentëve të Bakteriologjisë praktike dhe biomedicionale në Universitetin “Surrey”, iu është dhënë detyrë për të shtypur telefonat e tyre në një enë dhe të shqyrtojnë bakteret që rriten. Profesori Simon Park, mësoi klasën se një numër i madh i baktereve që rriten janë të padëmshme, edhe pse ata duken mjaft të tmerrshme nën një mikroskop. Speciet Micrococcus, të gjetura në lëkurën tuaj, që janë treguar në enë, sjellin disa sëmundje si bakteret Staphylococcus aureus. Simon Park nuk ishte i befasuar, sepse 20% prej nesh mbajnë këtë baktere në vetvete gjatë gjithë kohës. Është interesante se, në telefonat që nuk janë me touch, kjo baktere rritet më shumë në tastierë, ndërsa te modelet e telefonit me touch, bakteria rritet rreth gjithë telefonit. Kjo duhet të jetë e mjaftueshme që të mësohemi ta fshijmë telefonin me palloma antibakterialep ara se të prekim telefonin tonë përsëri!bakterie2 Ja si duken bakteret në telefonin tuaj! (Foto)bakterie3 Ja si duken bakteret në telefonin tuaj! (Foto)