Tuesday, June 4, 2013

5 rregullat e SMS-ve ne nje marredhenie te re dashurie!!!

Çdo gjë vjen me grupin e vet të rregullave … kështu po ka rregulla për mesazhimin kur je në një marrëdhënie të re.

1) Dërgo një tekst mesazh në raste të rëndësishëm. Tekstet janë një mënyrë e madhe për të bërë dikë të mendojë se ata janë në mendjen tuaj. . . sidomos kur një përgjigje nuk është vërtetë e nevojshme

Një rast i një teksti të denjë është në mëngjes pas një date të madhe. Një tekst thotë: “Unë kalova një natë të mrekullueshme mbrëmë,” është më pak i bezdisshëm se një telefonatë. Ose nëse data juaj është e një takimi të rëndësishëm të ardhshëm apo ngjarje, dërgoni atyre një tekst të shpejtë duke i dëshiruar fat të mirë.

2) Mos dërgo mesazh nëse një telefonatë do të ishte shumë herë më mirë. Edhe pse texting është aq e zakonshme në ditët e sotme, të paturit e bisedave të pafundme dhe të gjata të mesazhit në vend të një veprimi zë-me-zë, është një ide e keqe.

Jo vetëm që ju mund të humbni një grimë të elementit njerëzor mbi teksint, ndonjëherë mesazhi mund të marrëë edhe më shumë kohë se sa një telefonatë. Nëse ju jeni duke kërkuar diçka tuajënqë do të kërkojë një dialog prapa dhe me radhë, kaloni tek telefonata.

3) Flirto me kujdes. Është e lehtë për të fyer datën tuaj të shënuar me një mesazh që është pak a shumë më tepër shpejt. Njerëzit të cilët mund të jenë vërtetë krijues në krevat ende nuk duan të shohin disa fjalë në telefonat e tyre. Pra, nise me diçka të vogël, si “I love kissing you”, dhe të shohim nëse ajo përshkallëzohet.

4) Mos dërgo sms në orë të çuditshme. Ashtu si ju nuk doni që të ju telefonojnë në orët e natës, ju nuk duhet të dërgoni smsi në ato orë. Si një rregull i përgjithshëm, nuk bëhet të çosh sms pas orës 10:00 .

5) Mos thoni ndonjë gjë që ju nuk do të donit tjua thonin të tjerët juve.Është e mirë për të kursyer texting për argëtim ose ku do takoheni, mesazhe të këtij lloji, kur ju jeni duke bërë plane. Ruajini bisedat e rënda për ballë-për-ballë