Monday, June 3, 2013

Shpëtohet foshnja dy ditëshe, e hodhën prindërit në kanalizim

Një foshnje e posa lindur është shpëtuar nga gypi i kanalizimi, pasi dikush e ka gjuajtur në tualet dhe e ka lëshuar ujin, raportojnë mediet shtetërore kineze.
Dikush nga banorët e qytetin Xhinhua ka lajmëruar zjarrfikësit pasi në wc e tij në katin e katërt kishte dëgjuar të qarat e foshnjës, për të cilën është vërtetuar se është vetëm dy ditësh.
Përpjekjet e para për ta nxjerr beben nuk dhanë rezultate, por zjarrfikësit e kanë prerë gypin e kanalizimit me diametër 10 centimetra në të cilin ende gjendej foshnja dhe e kanë dërguar spital.
Mjekëve dhe zjarrfikësve u është dashur edhe një orë pasi kanë shkuar në spital për të thyejnë ngadalë copa të gypit për ta nxjerr djalin e porsalindur me peshë 2,3 kg.
Ai ka marr disa lëndime por gjendja e tij është stabile.
Ndërkohë, policia është vënë në kërkim të prindërve të tij.
“Foshnja për fat të mirë ka mbijetuar, ndërkaq personi që e ka hedhur në tualet po kërkohet për tentim vrasje”, transmeton portali www.hangzhou.com.cn deklaratën e një polici në qytetin Xhinhua.