Saturday, June 8, 2013

1 Milion Dollarë Kush E Zgjidh Këtë Problem Matematikor

spot11595-15363-1_milion_dollare_kush_e_zgjidh_kete_prob-300x168[1]Gjthçka filloi pas vendosmërisë së Beal për të zgjidhur misterin 350-vjeçar të Teoremës së Fundit të Fermatit.
Në tekstet e vjetra quhet ndryshe si Konjektura e Fermatit dhe sipas saj nuk mund të gjenden tre numra të plotë pozitivë a,b,c që kënaqin ekuacionin an +bn + cn.
Tani Beal, një miliardier amerikan, ofron 1 milion dollarë për këdo që zgjidh një problem matematikor.
Miliardieri, me një pasuri prej 8 miliardë dollarësh, i 43-ti në listën e miliarderëve amerikanë nga “Forbes”, e ka ofruar këtë sfidë që prej vitit 1993.