Sunday, June 2, 2013

Shkallët që të çojnë në të njëjtin vend (Video)

Rafael Nelson Aboganda ka dizajnuar shkallët e çuditshme në ndërtesën e Institutit të Teknologjisë në Rochester, funksionimi i të cilave është vështirë të zbulohet.
Shkallë të tilla nuk janë parë me siguri asnjëherë diku. Rafael ka arritur të bëjë shkallë që gjithmonë të çojnë në të njëjtin vend, njofton Shekulli.
Nëse ngjiteni ose zbritni dy kate, gjithmonë do të ktheheni në të njëjtin vend. Shkallët janë një nga iluzionet më të vështira dhe më të mira optike. Bëhet fjalë për një truk të arkitektëve.